Menu Sluiten

Al eens aan een elektrisch fiets gedacht, compact en misschien zelfs opvouwbaar? Ze bestaan en ze zijn behoorlijk aan de prijs. Lees het persbericht maar.

Persbericht | Utrecht, 14 februari 2019 – Vandaag heeft General Motors (GM) ARĪV gepresenteerd als naam van zijn nieuwe e-bikemerk. ARĪV gaat twee innovatieve, geïntegreerde en connected e-bikes leveren: de Meld – een compacte e-bike – en de Merge, een vouw-e-bike. De naam ARĪV werd gekozen als onderdeel van een wereldwijde crowdsourcing campagne die afgelopen november werd gelanceerd.

“De crowdsourcing campagne bood ons de mogelijkheid om consumenten te betrekken bij de ontwikkeling van ons merk”, verklaart Hannah Parish, directeur van ARĪV. “Combineer die benadering met de onze producten en onze mix van fiets- en autotalenten, en je krijgt een uniek merk-DNA.”

ARĪV e-bikes worden als eerste gelanceerd in Nederland, Duitsland en België. In deze landen is de vraag naar e-bikes met lithium-ion batterijen het grootst. In Nederland kost de ARĪV Meld € 2.800*, de ARĪV Merge is te bestellen voor € 3.400*. ARĪV start in het tweede kwartaal van 2019 met de uitlevering van e-bikes aan klanten.

Engineering versterkt met automotive standaarden
ARĪV wendt GM’s automotive kennis en kwaliteiten aan om de lat hoger te leggen bij het engineeren van e-bikes. GM’s ruime ervaring met software voor elektromotoren en besturingssystemen was leidend bij de ontwikkeling van de gepatenteerde GM-motor, die speciaal voor ARĪV e-bikes is ontwikkeld. Ondanks zijn formaat levert de motor voor dit segment toonaangevend veel power en heeft hij een hoog koppel. Met behulp van vier ondersteuningsniveaus behalen fietsers een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur.

De accu is ontworpen en gekeurd aan de hand van dezelfde strenge teststandaarden die ook gelden voor de batterijen van GM’s elektrische voertuigen. Fietsers laden de accu van hun ARĪV e-bike binnen ongeveer 3,5 uur op en kunnen vervolgens tot 64 kilometer rijden.

De ARĪV Merge en Meld zijn standaard uitgerust met veiligheidsfeatures als geïntegreerde en oplaadbare ledverlichting (voor en achter) voor meer zichtbaarheid en oversized remschijven voor meer stopkracht.

De ARĪV e-bikes zijn ontworpen en ontwikkeld door GM in Michigan en Oshawa (Ontario).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *