Menu Sluiten

EVmagazine zet alles wat er op het gebied van elektrische mobiliteit wordt en werd aangeboden op een rijtje. Niet meer, niet minder. Onze missie is natuurlijk het promoten van die elektrische mobiliteit, maar dat doen we vooral met het beschouwen van wat er gebeurt en wat wellicht het beste is. Er staat héél veel te gebeuren en alles wat met elektrische mobiliteit heeft te maken, lijkt meer op een Gordiaanse knoop dan op een helder tijdsbeeld. Iedereen heeft een visie, al dan niet met persoonlijke belangen. De lezer mag het eindoordeel vellen, maar we noemen en benoemen wél de feiten en argumenten die een rol spelen of kunnen spelen. Het draait tenslotte allemaal om geld. Veel geld. En veel geld moet je met wikken en wegen uitgeven.

Wat er allemaal gaat komen, is interessant om te weten. De vraag is of we ons daar iets van aan moeten trekken. Wat hebben we tenslotte aan mobiliteit die ons in 2023 wordt beloofd? En wat hebben we op dit moment aan batterijen die minstens duizend kilometer actieradius bieden en tegen 2030 op de markt komen? Of dichterbij: wat hebben we aan 350 kWh snelladers als de elektrische auto 50 kWh kan behappen?

Met EVmagazine willen we graag dóen, kijken of er nu al (deel)oplossingen zijn en proberen om nu al winst te behalen waar winst valt te behalen. Vaak bereik je meer door dingen niet te doen dan het door de strot te duwen. We proberen zin van onzin te onderscheiden op basis van nuchter denken. In een wereld die enorm verandert, is de wereld van elektrische mobiliteit slechts een radartje waar we misschien hele mooie stappen mee kunnen maken. En dát moeten we daarom zéker proberen.