Menu Sluiten

Sondors, nooit van gehoord natuurlijk. Nieuw in de markt, althans daar hopen ze op termijn deel van uit te kunnen maken. Toch is Sondors niet zomaar een firmaatje. In 2015 was het een startup die elektrische fietsen aan de man wilde brengen. Dat lukte en inmiddels worden de fietsen in 42 landen wereldwijd aangeboden. Applaus, dat is niet niks. Het succesverhaal is te lezen op de website. Maar goed, fietsen zijn nog geen auto’s en als je dan leest dat Sondors van plan is om een elektrische auto te gaan bouwen voor 8000 dollar dan frons je toch minstens de wenkbrauwen.

Laten we niet vooruitlopen op de feiten. Feit is dat de auto er nog lang niet is. Feit is ook dat die prijs in Nederland nooit zal worden gehaald. Met een beetje geluk iets minder dan het dubbele, maar dan nog is er sprake van een doorbraak. Feit is ook dat je hem kunt reserveren met een aanbetaling van 100 euro. Dat is heel netjes. Waar we aan moeten wennen is dat de verkoop vrijwel geheel online plaats zal vinden. Met misschien een soort van hoofdkantoor/showroom per land. Geen dealernetwerk. De kosten moeten laag blijven. Online is nu eenmaal het nieuwe verkopen en we gaan toch van bezit naar gebruik, dus verkoopcijfers spelen op termijn geen hoofdrol meer.

De elektrische auto van Sondors is een driewieler. Voldoende reden voor veel mensen om te vinden dat ze daar geen trek in hebben. Maar mobiliteit op drie wielen is niet vreemd en kan héél goed. Vooral binnen de beperkingen die vroeg of laat toch boven ons hoofd hangen. Willen we het klimaat onder controle houden dan komen er snelheidsbeperkingen en meer maatregelen waardoor we heel anders met mobiliteit om zullen gaan. We gaan boeiende tijden tegemoet. Wat wás wordt écht een herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *